Pink Paw Print

3.10.2015

Parasta syksyssä

Tänään intouduin (viimein) tekemään kämpälle kunnon suurisiivouksen. Siivosin kaikki pöydät ja jopa hieman uudelleenjärjestelin tavaroita, imuroin ja pesin lattiat, puunasin keittiötasot ja vessan lattiasta kattoon. Kiinnitin myös seinälle uudet Doctor Who ja Better Call Saul -julisteet, sai munkin tietokoneen yllä oleva seinä vähän täytettä!

Ja sitten kaivoin esille myös kynttilät. Mulla on ollut kova syksytunnelma jo tovin, mutta nyt se iski ihan kunnolla. Ja koska tosi moni ihmettelee, miten joku voi muka tykätä syksystä enemmän kuin kesästä, niin päätin kirjoittaa "top 10 asiat syksyssä"-listan.



1. No ne kynttilät. Kesätauon jälkeen kelpaa taas tunnelmoida ihanassa kynttilänvalossa ja nauttia tuoksukynttilöiden ihanista tuoksuista.



2. Hyvä lämpötila. Mää kyllä tykkään kesästä ja lämmöstä, mutta en oo ihan hirveän helle-ihmisiä. Ihanaa kun ei oo enää tukalan kuuma, kämppä pysyy sopivan lämpöisenä, ei tarvii huolehtia akvaarion ylikuumenemisesta, hiki ei valu koko aikaa... Mutta toisaalta ei ole vielä hirveitä pakkasiakaan. Täydellinen välimaasto.



3. Syysvaatteet. Vähän edelliseen liittyen. Mä en oo hirveä kesävaatteiden ystävä, mua ahdistaa pitää pelkästään t-paitaa ja inhoan käyttää shortseja, ainoa siedettävä kesäasuste on hameet ja mekot. On aivan ihanaa kun saa vetää päälle ison villapaidan ja pitkät mukavat housut, villasukat ja kaulahuivin. Toisaalta ulos mennessä ei kuitenkaan tarvitse vielä pakkautua toppatakkiin ja -housuihin, tai tuumailla peittääkö pipo tarpeeksi korvia. Jälleen täydellinen välimaasto.



4. Peitot ja viltit. Kesäisin en yleensä pysty nukkumaan kovin paksulla peitteellä, kun tulee nopeasti kuuma. Ei myöskään pysty nukkumaan kovin lähellä toista, kun äkkiä ihot liimautuu yhteen ja olo käy tukalaksi. Syksyllä saa kaivaa esille taas ihanan paksun peiton ja voi kääriytyä sinne paijailemaan mukavasti :3



5. Lämpimät juomat. Nekin olleet kesän tauolla, ei lämpimässä halua juoda lisää lämmintä (tämä kesä kyllä oli sen verran vilpoisa, ettei tarvinnut luopua näistä.) Lämmin tee ja silloin tällöin herkullinen kaakao, omnommm...



6. HALLOWEEN. Yks ehdottomista lempparijuhlista! Halloween-asut on kaikista kivoimmat asut järkkäillä, samoin kuin halloweenjuhlat. Siihen teemaan on niin mukava keksiä kaikkea asianmukaista juomista ja syömistä.



7. Saa jäädä sisälle. Kesäisin tuntuu olevan aina hirveä paine siitä, että pitäis nauttia ulkoilmasta kun "on kerrankin lämmin." Musta on ihanaa, että voin oleilla sisätiloissa pelaamassa, kattomassa sarjoja ja elokuvia, lukemassa tai muuten vaan hengailemassa - ilman huonoa omatuntoa! Suurin osa liikunnasta jota tykkään tapahtuu myös sisätiloissa.



8. Lenkkeily on mukavampaa. Tämä sivuaa hieman edellistä, sillä lenkkeily on ainoa ulkona tapahtuva liikunta joka on mulle mieluista. Tähän liittyy myös vaatteet kovasti, sillä kesällä on epämukavaa kun joutuu lenkkeileen lyhyemmissä housuissa ja pelkässä t-paidassa, kun muuten tulee tosi kuuma tosi nopeasti. Musta on ihanaa, että saa pistää pitkät mustat trikoot jalkaan ilman pelkoa paahtumisesta, ja juoksutakin, eikä ole enää niin alaston olo<3 Toisaalta ei myöskään tarvitse talvivarustusta, joka on myös tosi epämiellyttävä.



9. Sade. Syksyiset aurinkoiset ilman on tosi kivoja ja ihania, mutta yksi parhaista asioista on myös pimeä syysilta ja sade. Siinä on jotain sellasta tunnelmaa, joka vetoaa muhun ihan hirveästi. Saan myös paremmin unta, kun saan kuunnella sateen ropinaa ikkunaan.



10. Luonnon väriloisto. Viimeisenä ja ehkä hieman kliseenäkin. Musta koko luonto on kauneimmillaan syksyllä. Kesällä on toki ihana katsella kukkia ja ihastella vihreää ruohoa, mutta syksyllä mää todella lumoudun luonnosta. Kaikkialla on kaunita värejä, ihanan väriset lehdet rapisee jaloissa ja tuuli pyörittelee niitä minne sattuun, taivaalla tuntuu oleva enemmän värejä kuin koko vuonna, ja yöksi ehtii vielä ihailemaan tähtitaivastakin. Tämä siis ENNEN sitä hirveää loska-sade -aikakautta, jolloin kaikki muuttuu ruskeaksi ja harmaaksi.



Kaikki gifut tumblr:ista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

:3