Pink Paw Print

17.6.2018

Parhaat vegejätskit kesälle

Voin rehellisesti myöntää, että oon ruvennut vegaaniksi aikaan, jolloin se on ihan naurettavan helppoa. Muutama vuosi sitten tää projekti ois ollut varmaan ihan toisenlainen, ois pitänyt luopua kaikenlaisesta, tai vähintään ruveta luovaksi vaihtoehtojen kanssa. Nykyään vegaanina ei tarvitse luopua juuri mistään, kaikelle löytyy vaihtoehto, usein todella herkullinen ja yhtä helppo kuin eläinperäinen versionsa.

Vegaanisia jäätelöitä on tupsahdellut Suomen markkinoille kuin sieniä sateella. Oon ollut aina suuri jäätelön ystävä, se on aina kuulunut kesiin, saunailtoihin, jälkiruuaksi... Joten luonnollisesti oon jo keväästä alkaen varautunut tulevaan kesään ja maistellut kaiken sortin vegaanisia jäätelöitä löytääkseni suosikkeja. Pitkän ja hartaan tutkimustyön jälkeen ajattelin jakaa parhaita paloja teillekin.

Oatly: Salty Caramel Hazelnut ★★★★


Tää on helposti yks mun lemppareista. Oatlyllä on muutenkin aivan ihanat jäätelöt, niiden vanilja oli yks ekoista vegejätskeistä jotka vakuutti mut 100%, ois mennyt täysin läpi normaalista vaniljajätskistä. Tässä Salty Caramel Hazelnutissa on joku rasvaisempi suutuntuma, jonka takia vähennän siltä yhden tähden. Sitä samaa tuntumaa ei kuitenkaan ole esimerkiksi juuri vaniljajätskissä. Pienestä miinuksesta huolimatta tässä on niin hyvä maku, että ostan tätä toistuvasti. Oatlyn jäätelöt on kaurapohjaisia, ja koostumus todella täyteliäinen ja kermainen.



Pappagallo: Mangosorbetti ★★★★


Sorbeteissa on se hyvä puoli, että ne on vegaanisia ihan luonnostaan. Ei tarvitse korvata mitään eläinperäisiä tuotteita, kun niitä ei lähtökohtaisestikaan ole. Itse en oo kuitenkaan jostain syystä koskaan hirveästi maistellut sorbetteja, mikä on melko erikoista ottaen huomioon, kuinka suuri hedelmien ystävä oon. No, ei huolta, nyt oon löytänyt sorbettien maailmaan, ja tässä yksi helposti parhaista sorbeteista ikinä. Tosi raikas, maukas, täyteliäisen mangoinen, tää on valinta just sillon kun on se kuumin päivä ja kermaiset jäätelötkin tuntuu liian raskailta.



Kolmen kaverin jäätelö: Lakritsi & Kookos ★★★



Tää on mulle vähän sellanen "problematic favorite." Mä nimittäin rakastan lakritsijäätelöä, mutta en niinkään välitä kookoksesta. Tuo kookos on oikeastaan syy siihen, miksen oo kovin ihastunut mihinkään kolmen kaverin tähän mennessä ilmestyneeseen vegaanijätskiin: kaikissa on käytetty kookoskermaa. Jonkun mielestä kookos voi tuoda makuun raikkautta, mutta muhun se ei iske y h t ä ä n. Tässä lakritsijätskissä kuitenkin tuo lakritsi on TODELLA ihanan voimakkaan makuista, ja vaikka tää jäätelö ei ehkä sinänsä kuulu mun suosikkeihin, jos lakritsijätskin himo iskee, tämä on hyvä.



Choice: Soft Caramel Toffee ★★★★


Kun maistoin tätä, ihmettelin oikeasti, miksi jäätelö on edes koskaan alettu tehdä maitoon. Tää menis täysin läpi ihan normaalista kermajäätelöstä, maku ja koostumus on tosi täyteliäisiä, ja sisältä paljastuu ihana toffeekastike. Saman merkin jäätelöä saa myös isossa purkissa, ja tänään löysin myös saman merkin puikkojäätelöitä, joita löytyi mansikan ja päärynän mauissa. Kaikki olleet tähän mennessä aivan älyttömän hyviä. Tämä kyseinen tuutti on soijapohjainen, kuten myös muut testaamani Choicen jätskit, mutta merkiltä löytyy myös kookos-, riisi- ja mantelipohjaisia jäätelöitä.



 Pirkka: Koppis-, Leppis-, Amppari- ja Murkku-mehujäät  ★★★★


No, tää nyt ei oo varsinainen vegaanilöytö, oon aina tykännyt mehujäätelöistä. Amppari on jo lapsuuden suosikki, ja nyt näitä makuja on jo kokonainen setti. Nää on kaikki tosi raikkaita ja hyvänmakuisia, ja plussana kaikkiin vegaaneihin (ja epävegaaneihinkin) jäätelöihin on näiden hinta. Nää ei vaan koskaan käy vanhaksi. Old but good.


Tesco Free From: Toffee & Vanilla Cones ★★★★


Tästä tulee tosi vahvasti mieleen kaikki ne perus tuutti-monipakkaukset, joita löytyy eläinperäisenäkin valiolta, pirkalta ja ties keneltä. Menisi ihan täysin eläinperäisestä jäätelöstä, maistuu hyvältä ja täyteliäiseltä. Nämä on kooltaan sopivia, sillä ne ovat melko makeita, ja yhtään isompi koko takaisi kyllä makeaöverin. Pakkausselostetta katsomalla en oikein suoraan osa sanoa, mikä näiden pohja on. Ainesluettelossa listataan mm. maissijauho, lupiini proteiini-isolaatti sekä lupiinijauho. Hyviä ovat!




Luonnollisesti, hartaasta tutkimustyöstä huolimatta en ole ehtinyt maistamaan jokaista mahdollista vegaanijäätelöä, ja ankara maistelu jatkunee läpi koko kesän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

:3